maandag 11 oktober 2021

Netwerken? Waarom zou je dat doen?

Netwerken? 


Waarom zou je dat doen?

Netwerken? Waarom zou je dat doen?


Je netwerk is een alternatief voor de digitale wereld

We leven in een wereld die in hoog tempo digitaliseert. Dat heeft voordelen, maar voor veel mensen ook veel nadelen. Want ook het ontmoeten van mensen gaat steeds meer naar het beeldscherm. En niet iedereen is daarvan gecharmeerd. Voor veel mensen gaat er gewoon niets boven een face-to-face contact. Gewoon elkaar even spreken en een gevoel bij elkaar krijgen. Een stukje interactie hebben. Lichaamstaal en mimiek van de andere kunnen zien als die iets zegt. En dat is digitaal gewoon lastig zo niet onmogelijk. Ook hulpmiddelen als Skype, Zoom en vergelijkbaar blijven op dat punt behelpen.

Je netwerk geeft een antwoord op “Het zou handig zijn als iemand…”

Iedereen kent het gevoel wel van: “Het zou handig zijn als ik iemand wist die…” en vul dan op de puntjes het ontbrekende in, waar je op dat moment om verlegen zit. Die iemand vinden is dan vaak lastig. Zeker als het om iets bijzonders gaat. En dan is het bezit van een uitgebreid netwerk, toch wel heel erg handig. En hoe groter en veelzijdiger je netwerk is, hoe groter de kans dat er iemand in te vinden is, die je wat verder helpen kan.

Je netwerk kan je een goed gevoel geven

Voor velen voelt het verkrijgen van een nieuw persoonlijk contact net zo prettig, als het ontvangen van een bedrag aan geld. Want niet alles is nu eenmaal in geld uit te drukken. Netwerken is vooral een kwestie van geven. En veel mensen vinden geven nu eenmaal net zo leuk als zelf te ontvangen. Het is altijd een prettige gewaarwording, als je iets van belang voor een ander weet te betekenen.

Je netwerk  laat je aardige mensen ontmoeten

Mensen die aan bezigheden als netwerken beginnen, zijn vaak sociaal ingesteld. Je zou kunnen zeggen, dat het vaak aardige mensen zijn. En aardige mensen zijn altijd leuk om te ontmoeten. Ze zijn meestal ook altijd bezig om hun communicatieve vaardigheden te verder vergroten. Het zijn mensen die de gewoonte ontwikkeld hebben, om relaties op te bouwen en te onderhouden. En dat lukt je natuurlijk niet met bot en onaardig gedrag, nietwaar?

Netwerken laat andere mensen weten wat jij doet

Netwerken is absoluut geen reclame maken en al helemaal geen vorm van verkoop. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad als veel mensen weten wat je doet, zodat ze daar in voorkomende gevallen mogelijk gebruik van kunnen maken. Mensen hebben toch de neiging om zaken te doen, met mensen die ze al kennen, omdat ze daar in het algemeen toch meer vertrouwen in zullen hebben.

 
 



Meer informatie over Team Jetje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten